Cei care se uită prea mult timp la TV mor mai repede

Persoanele care petrec mai mult de patru ore pe zi în faţa micului ecran trăiesc mai puţin decât cei care se uită la TV pentru o perioadă mai mică de timp, este concluzia unui studiu australian dat publicităţii marţi.

59 afișări
Imaginea articolului Cei care se uită prea mult timp la TV mor mai repede

Cei care se uită prea mult timp la TV mor mai repede (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În raport cu persoanele care se uită la televizor mai puţin de două ore pe zi, cei care stau în faţa micului ecran mai mult de patru ore zilnic se confruntă cu 46% mai multe riscuri de a muri ca urmare a unor patologii diverse", a spus David Dunstan, cercetător la Institutul pentru diabet şi maladii cardiace din Melbourne.

Astfel, persoanele respective "se confruntă cu riscuri cu 80% mai mari de a suferi de boli cardiovasculare", a spus unul dintre autorii studiului, publicat în jurnalul American Heart Association.

Nu programele în sine sunt nocive pentru sănătate, ci faptul că acela care le urmăreşte petrece o perioadă foarte mare de timp aşezat, având muşchii imobilizaţi şi împiedicându-şi corpul să asimileze corect zahărul şi grăsimile, au precizat cercetătorii.

Aceste concluzii au fost trase la încheierea unui studiu cu durata de şase ani referitor la obiceiurile TV a circa 8.800 de australieni. Australienii alocă, în medie, circa trei ore pe zi vizionării de emisiuni TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici