Cele şapte oraşe minuni ale viitorului. Proiectul unui român, printre construcţiile care vor schimba definitiv lumea

Cum arată oraşul viitorului? În filmele SF ale anilor 70 - 80 - 90, totul, într-o metropolă futuristă, se bazează pe înălţime, iar maşinile sunt zburătoare, cu sau chiar fără aripi sau elice. Designerii prezentului privesc puţin altfel la viitor.

348 afișări
Imaginea articolului Cele şapte oraşe minuni ale viitorului. Proiectul unui român, printre construcţiile care vor schimba definitiv lumea

Cele şapte oraşe minuni ale viitorului. Proiectul unui român, printre construcţiile care vor schimba definitiv lumea (Imagine: Gândul)

Zgârie norii nu dispar din peisajele arhitecturale, dar exploatarea resurselor neconvenţionale, funcţionalitatea economică şi ecologiajoacă roluri decisive în judecarea proiectelor alese de comisiile de specialitate - care, finalmente, desenează structura oraşelor în construcţie sau transformare.

Acestea au fost şi criteriile după care publicaţia travelandleisure.com a alcătuit un top al celor mai vizionare 16 oraşe existente (plus 3 tipuri de oraşe plutitoare aflate în stadiul de machetă). Inspirându-ne din acest top, am scurtat lista la 7 oraşe, adunând, în schimb, mai multe informaţii despre proiectele menite a stârni imaginaţia oricui.

Află mai multe despre oraşele viitorului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici