Cercetătorii din India au clonat al doilea exemplar de zimbru

O echipă de cercetători din India a clonat al doilea exemplar de zimbru, o femelă numită Garima, la trei luni după ce primul a murit de pneumonie, informează agenţia de ştiri PTI.

369 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii din India au clonat al doilea exemplar de zimbru

Cercetătorii din India au clonat al doilea exemplar de zimbru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii din India au anunţat că au clonat cel de-al doilea zimbru. Primul zimbru clonat a murit de pneumonie, la doar o săptămână de la naştere.

Noul exemplar, o femelă numită Garima, cântărea la naştere 43 de kg, potrivit A. K. Srivastava, directorul Institutului Naţional de Cercetare. "Garima este într-o stare de sănătate foarte bună şi suntem foarte optimişti în ceea ce priveşte supravieţuirea ei", a spus coordonatorul proiectului.

Echipa de cercetători indieni a folosit o tehnică avansată, în comparaţie cu aceea utilizată în cazul Dolly - oaia care a fost primul animal clonat.

Potrivit doctorului Srivastava, India are cea mai mare populaţie de zimbri din lume, dar numărul exemplarelor "de elită" este foarte mic, procedeul clonării fiind folosit pentru a remedia acest deficit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici