- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- Bucureşti, (13.04.2012, 18:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Chimicalele din cosmetice cresc riscul de diabet
Produsele obişnuite de cosmetică şi machiaj conţin chimicale care ar putea să crească riscul de diabet, au avertizat cercetătorii. Oamenii de ştiinţă ai Universităţii Uppsala au subliniat pericolul din spatele ftalaţilor.
409 afișări

Chimicalele din cosmetice cresc riscul de diabet (Foto: Shutterstock)
Ftalaţii sunt un compus chimic ce se regăseşte în alcătuirea substanţei care se adaugă plasticului pentru a-l face flexibil şi transparent, informează Huffington Post.
Cercetătorii suedezi susţin că prezenţa acestui compus în produse cosmetice ca fondul de ten, creme şi parfumuri, creşte considerabil riscul de producere a diabetului de tip 2.
Studiul a analizat structura sângelui la o mie de persoane cu vârsta de peste 65 de oameni şi cercetătorii au măsurat cum nivelul de zahăr scade când o persoană nu mănâncă pentru cel puţin opt ore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
98% dintre europeni respiră aer foarte poluat. Activist de mediu: „Nici măcar în pădurile Carpaților nu mai avem aer curat”
-
Joyskim Dawa a fost asaltat cu mesaje rasiste. Mesaj manifest al jucătorului de la FCSB: Nimeni nu poate veni şi să mă insulte pentru culoarea pielii mele / Banii pe care i-aţi pariat nu sunt responsabilitatea mea
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în Octombrie
-
Zelenski a sosit la Washington pentru a discuta cu Biden, dar nu poate ţine discurs în Congres. Republicanii ameninţă că vor bloca următorul pachet de ajutor destinat Ucrainei:,, Americanii trebuie să ştie unde se duc banii lor"
Cercetarea a relevat cum cei cu un nivel mare de ftalaţi în sânge sunt de două ori mai predispuşi să facă diabet decât cei fără acest compus chimic în organism. Fumatul, colesterolul şi presiunea sângelui au fost luate în considerare în studiu.
"Deşi rezultatul obţinut de noi trebuie să fie confirmat de mai multe studii, acesta sprijină ipoteza conform căreia anumiţi produşi chimici contribuie la producerea diabetului. Oricine este expus la aceşti produşi chimici în diferite feluri. Oamenii îi pot inhala din parfumuri, deodorante, chiar şi mâncare", a spus autoarea studiului, Monica Lind.
Ea a menţionat unde se găsesc cel mai frecvent aceşti compuşi chimici. "Mulţi dintre ei se regăsesc în produse pentru corp, cum sunt cremele de faţă, fondul de ten sau produsele de machiaj", a mai spus autoarea studiului.
Unul dintre specialiştii în diabet din Marea Britanie, doctorul Iain Frame, s-a arătat sceptic privind studiul cercetătorilor suedezi. "Acest studiu încearcă să creeze o conexiune între prezenţa ftalaţilor în sânge şi diabetul 2 la populaţia în vârstă. Este o zonă dificil de cercetat iar studiul este bazat pe un număr relativ mic de adulţi", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:46
-
astăzi, 07:12
Ion Cristoiu: Cît a pierdut România prin moartea lui Corneliu Coposu!