China demarează construcţia unui al patrulea centru pentru lansarea rachetelor spaţiale

China, care are mari ambiţii spaţiale şi doreşte să trimită oameni pe Lună până în 2020, a demarat luni construcţia celei de-a patra baze de lansare, la Hainan, o insulă din Marea Chinei meridionale, potrivit Cotidianului din Hainan.

142 afișări
Imaginea articolului China demarează construcţia unui al patrulea centru pentru lansarea rachetelor spaţiale

China demarează construcţia unui al patrulea centru pentru lansarea rachetelor spaţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrul Wenchang pentru lansarea sateliţilor din Hainan, primul în apropierea coastelor, va fi finalizat în 2013, a precizat cotidianul.

Acesta va deveni zona de lansare a rachetelor cu rază lungă de acţiune de tip Marche CZ-5, capabile să transporte o încărcătură mare şi care vor deveni elementul-cheie al programului de staţii spaţiale şi zboruri al Chinei, desfăşurat sub supravegherea armatei, potrivit aceleiaşi surse.

Rachetele Marche 5 ar putea efectua primul zbor până în 2014, potrivit informaţiilor anterioare ale presei.

China a trimis primul om în spaţiu în 2003, a treia naţiune care trimite misiuni umane în spaţiu, după fosta URSS şi Statele Unite.

În septembrie 2008, trei "taikonauţi" (astronauţi chinezi) au efectuat de asemenea un zbor de 68 de ore cu ieşire în spaţiu la bordul navei Shenzhou VII.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici