Cinci greşeli frecvente pe care le facem în timpul verii

Vara, anotimpul fără cursuri şi cu perioada vacanţelor, este şansa fiecărei persoane de a se destinde. Iată, însă, cinci greşeli pe care le facem în cursul verii, fără a le conştientiza întotdeauna.

2608 afișări
Imaginea articolului Cinci greşeli frecvente pe care le facem în timpul verii

Cinci greşeli frecvente pe care le facem în timpul verii (Imagine: Marius Dumbrăveanu/ Mediafax Foto)

1. Vacanţele nu sunt cu adevărat vacanţe.

Vacanţele au scopul de a reduce nivelul de stres acumulat în timpul lucrului, dându-ne timp pentru activităţile preferate. Totuşi, odată cu dezvoltarea masivă a  tehnologiei, vacanţele nu mai sunt vacanţe. Potrivit unui studiu realizat de Harris Interactive pentru Glassdoor, citat de Huffington Post,  americanii îşi iau doar jumătate din concediile plătite. Mai mult, 61% dintre respondenţi au declatat că lucrează în timpul concediului, fiind contactaţi cu oferte de job-uri de către colegi (25%), sau de angajator (20%).

2. Ne expunem prea mult timp la soare.

Expunerea la soare este periculoasă pentru piele, pentru că majoritatea celulelor canceroase se dezvoltă pe zonele cele mai expuse radiaţiilor solare, aşa cum sunt urechile, gâtul, buzele şi palmele, informează Societatea Americană de Cancer (American Cancer Society - ACS). Anual, 3.5 milioane de americani dezvoltă cancer de piele, în timp ce melanomul a afectat 73.000 doar în cursul acestui an. Astfel, pălăriile, cremele de protecţie solară şi ochelarii sunt recomandaţi, precum şi un control periodic la dermatolog.

3. Nu consumăm suficiente alimente de vară.

Vara putem alege dintr-o diversitate de fructe şi legume, iar meniul zilnic ar trebui să includă alimente sănătoase, acestea fiind surse de energie şi vitamine.

4. Ţinem diete pentru a arăta bine în costumul de baie.

Pentru a arăta bine în costumul de baie, mulţi aleg să ţină cure de slăbire. Important de menţionat este că vacanţa la mare nu ar trebui să fie singura motivaţie pentru a avea un stil de viaţă sănătos, pentru că şansele de a-l menţine sunt minime.

5. Nu facem suficientă mişcare.

Pe vreme caniculară, aerul condiţionat ne menţine mult timp în casă. Prin urmare, în absenţa practicării sportului, înotul este un exerciţiu fizic recomandat pe timpul verii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici