- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (20.01.2014, 15:52)
- Teodora Nicolau
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Ciocolata şi vinul roşu pot preveni diabetul
Ciocolata, vinul roşu şi fructele de pădure, bogate în antioxidanţi, reglează nivelul de glucoză din sânge, prevenind astfel diabetul de tip 2, afirmă cercetătorii britanici, într-un studiu publicat luni în Journal of Nutrition.
1653 afişări

Ciocolata şi vinul roşu pot preveni diabetul (Imagine: Hepta)
Flavonoidele sunt antioxidanţi regăsiţi în plante, dar şi în ceai, vin roşu şi ciocolată, care protejează împotriva unor boli precum afecţiunile cardiovasculare, hipertensiune, unele forme de cancer şi demenţă, informează dailymail.co.uk.
Studiul cercetătorilor englezi de la Universitatea Anglia de Est (UEA) şi de la King's College, din Londra, a relevat că o dietă bogată în flavonoide şi antocianine - regăsite în căpşuni, coacăze negre, mure şi afine - este asociată cu o insulinorezistenţă mai scăzută şi cu o reglare mai bună a glucozei din sânge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cât câștigă o tânără din Suceava care are nouă milioane de abonați pe canalul de YouTube
-
O femeie din Bacău a murit după ce a fost vaccinată. Explicaţia CNCAV: Suprapunere de evenimente
-
AstraZeneca a anunţat că livrările vaccinului său vor fi mai mici decât planificase, din cauza unor probleme apărute la una dintre fabricile sale
-
Coronavirusul a ajuns şi în ultima zonă ”neinfectată” a Statelor Unite
Conform rezultatelor studiului, acest tip de antioxidanţi reduce riscul de inflamaţii cronice, care pot cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare şi cancer.
"Ne-am concentrat asupra flavonelor, care se regăsesc în verdeţuri şi legume precum pătrunjel, cimbru şi ţelină, şi asupra antocianinelor, regăsite în fructe de pădure, struguri negri, vin şi alte fructe şi legume de culoare albăstruie. Acesta este unul dintre primele studii pe scară largă, efectuate pe oameni, care examinează modul în care aceşti compuşi bioactivi puternici ar putea reduce riscul de diabet", a declarat profesorul Aedin Cassidy, de la Şcoala medicală din Norwich, afiliată UEA.
Cercetătorii britanici au testat aproape 2.000 de femei sănătoase de la fundaţia TwinsUK, care au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, pentru a estima aportul zilnic de flavonoide.
Oamenii de ştiinţă au analizat mostrele de sânge, în vederea evaluării nivelului de glucoză şi al inflamaţiilor, analizând, de asemenea, gradul de insulinorezistenţă, un indicator al diabetului de tip 2.
"Am descoperit că femeile care au urmat o dietă bogată în antocianine şi flavone au avut un grad de insulinorezistenţă mai scăzut. Insulinorezistenţa ridicată este asociată cu formele de diabet de tip 2, prin urmare, persoanele care consumă alimente bogate în aceşti compuşi - cum ar fi fructe de pădure, verdeţuri, struguri negri, vin - au o probabilitate mai redusă de îmbolnăvire", a adăugat Aedin Cassidy.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





ULTIMA ORǍ
vezi mai multe