Circa 800 de milioane de persoane, ameninţate de topirea gheţii în Oceanul Arctic

Aproximativ 800 de milioane de locuitori ai Planetei sunt ameninţaţi de topirea gheţii în Oceanul Arctic, a anunţat luni preşedintele Societăţii geografice ruse şi ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

69 afișări
Imaginea articolului Circa 800 de milioane de persoane, ameninţate de topirea gheţii în Oceanul Arctic

Circa 800 de milioane de persoane, ameninţate de topirea gheţii în Oceanul Arctic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cazul în care creşterea temperaturii continuă, peste 800 de milioane de persoane riscă să se afle într-o situaţie de risc major", a declarat Şoigu, în timpul unei conferinţe de presă organizate înaintea forumului intitulat "Oceanul Arctic - teritoriu de dialog", care va avea loc în perioada 22-23 septembrie la Moscova, la iniţiativa Societăţii geografice ruse şi a agenţiei RIA Novosti.

Potrivit oficialului, topirea gheţii ar putea provoca tasarea fundaţiei clădirilor dincolo de Cercul Polar, ceea ce va duce la apariţia unor fisuri în zidurile construcţiilor.

Pe de altă parte, tasările de teren riscă să distrugă numeroase conducte care trec în zona de pergelisol, a explicat Serghei Şoigu.

"Vom forma în curând o echipă multifuncţională care va analiza această problemă şi va propune soluţii", a conchis oficialul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici