CJ Cluj face primii paşi pentru construcţia unui Centru integrat de transplant multiorgan

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că a recepţionat anteproiectul viitorului Centru Integrat de Transplant, care va dispune de locuri pentru transplant de rinichi, de plămân, de cord şi ficat.

419 afișări
Imaginea articolului CJ Cluj face primii paşi pentru construcţia unui Centru integrat de transplant multiorgan

CJ Cluj face primii paşi pentru construcţia unui Centru integrat de transplant multiorgan

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, primirea anteproietcului este prima fază din cadrul procesului de proiectare a viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj. A fost, astfel, definitivată tema de proiectare, fiind înaintate Consiliului Judeţean rezolvările arhitecturale propuse precum compartimentarea interioară, planurile nivelurilor, cotele generale ale construcţiei, etc.

„Avansăm într-un ritm alert cu această investiţie ce va poziţiona definitiv Clujul pe harta extrem de puţinelor centre de transplant multiorgan din Europa. Chiar în cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.) vom depune la Primăria Cluj-Napoca avizul de oportunitate necesar întocmirii PUZ-ului”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Cj Cluj.

Conform anteproiectului, spitalul va avea patru niveluri subterane, care vor reprezenta „zonele fierbinţi”, acestea urmând a fi dotate cu cele mai avansate facilităţi de diagnostic şi tratament. Tot aici vor fi amplasate zonele de parcaj şi cele de aprovizionare logistică şi medicală. Parterul va fi dedicat zonelor publice, ambulatoriului, administraţiei şi unităţilor de cercetare. În ceea ce priveşte cele cinci etaje supraterane, acestea vor fi dedicate secţiilor de internare şi de recuperare. Spitalul va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

Primul Centru de transplant multiorgan din România va avea 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord şi cel hepatic, a mai anunţat Cj Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici