Clipeşte şi-l vei rata: Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic - VIDEO

Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic Falcon HTV-2, care ar trebui să atingă viteza de 21.000 de kilometri pe oră, au fost făcute publice.

5876 afișări
Imaginea articolului Clipeşte şi-l vei rata: Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic - VIDEO

Primele imagini de la lansarea eşuată a avionului hipersonic

Avionul, care ar putea să ajungă la orice ţintă din lume în mai puţin de o oră, fost lansat pe 11 august cu o rachetă de tip Minotaur IV, de la baza Forţelor aeriene Vanderberg, din California, însă armata americană a piedut contactul cu acesta, scrie dailymail.co.uk.

Totuşi, avionul a transmis 139 de secunde de date aerodinamice la viteze de 17-22 de ori mai mari decât viteza sunetului.

Agenţia Statelor Unite pentru Proiecte şi Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA), a făcut publice imagini de la lansarea avionului.

Agenţia a publicat şi o simulare ce compară viteza Falconului cu cea a unor avioane C-5 şi F-18, aceasta dovedind viteza incredibilă pe care o poate atinge avionul testat.

DARPA, care finanţează programul HTV-2 şi supraveghează testele, afirma că avionul de mici dimensiuni este capabil să atingă viteza de 20 mach. DARPA mai preciza că HTV-2 va fi supus unor temperaturi de 2.000 de grade Celsius dacă atinge viteza dorită în timpul testelor.

Proiectul este realizat de Pentagon şi de Agenţia de Cercetare a Proiectelor de Apărare şi face parte dintr-o generaţie de arme hipersonice care pot lovi mai repede decât rachetele. Armata SUA speră că aceste avioane vor putea elimina teroriştii din orice colţ al lumii în mai puţin de o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici