Congelatorul, cel mai bun prieten al persoanelor aflate la dietă

Congelatorul poate deveni cel mai bun prieten al persoanelor aflate la dietă, potrivit nutriţioniştilor britanici, care au alcătuit lista alimentelor congelate cu efecte benefice asupra curelor de slăbire, informează mirror.co.uk.

1369 afișări
Imaginea articolului Congelatorul, cel mai bun prieten al persoanelor aflate la dietă

Congelatorul, cel mai bun prieten al persoanelor aflate la dietă

Mazărea congelată este o leguminoasă cu efecte benefice asupra sănătăţii, care poate fi asortată cu orice preparat culinar, pentru a îmbunătăţi aportul de vitamina C, acid folic, proteine şi fibre. Mazărea contribuie, totodată, la scăderea coeficientului GI (Glycemic Index) - viteza cu care zahărul este eliberat în fluxul sangvin - şi astfel, la menţinerea energiei în organism pentru mai mult timp.

Mazărea congelată conţine mai multe vitamine decât cea proaspătă, deoarece producătorii o congelează într-un interval de maximum două ore şi jumătate de la recoltare, reuşind să păstreze astfel captive în boabe toate calităţile lor nutriţionale.

Filo congelat - Filo este un aluat de foi cu un conţinut sărac în grăsimi, ce poate fi folosit pentru toate varietăţile dietetice de plăcintă sau produse de patiserie preparate în casă.

Chipsurile congelate - Chipsurile congelate sunt mult mai sărace în grăsimi (în medie, 4,2% grăsimi) comparativ cu chipsurile prăjite preparate în casă (în medie, 6,7% grăsimi), tranformându-le astfel într-o alternativă mai sănătoasă şi mai convenabilă pentru persoanele care îşi supraveghează cu atenţie greutatea. Deoarece sunt congelate foarte repede după preparare, chipsurile industriale congelate conţin cu 33% mai multă vitamina C decât chipsurile preparate în propria bucătărie din cartofi proaspeţi.

 

Acadelele congelate - Produse destinate nu doar copiilor, acadelele congelate reprezintă o alternativă valabilă pentru momentele în care o persoană simte nevoia de a gusta ceva dulce. În plus, cele mai multe dintre ele conţin mai puţin de 10 calorii.

Peştele congelat - Peştele oceanic congelat imediat după capturare îşi păstrează prospeţimea şi reprezintă alimentul ideal, sărac în conţinut caloric, putând fi preparat la grătar sau în baie de aburi şi servit alături de cartofi fierţi şi legume proaspete.

Spanacul congelat reprezintă o bună sursă de fier, care de multe ori lipseşte din organismul persoanelor aflate la dietă. El reuşeşte, totodată, să umple spaţiile goale din farfurie, fiind în acelaşi timp un aliment cu un conţinut caloric foarte scăzut. Nutriţioniştii britanici consideră că spanacul congelat poate fi chiar mai bun decât cel proaspăt. Testele recente au demonstrat faptul că la două zile după recoltare, spanacul îşi pierde deja 75% din conţinutul de vitamina C, în timp ce spanacul congelat îşi pierde doar 25% din acest conţinut pe parcursul întreagii durate de congelare.

Afinele congelate imediat după recoltare îşi păstrează intact conţinutul de vitamina C şi de antocianin, un antioxidant extrem de important pentru organism. Boabele de afine luate direct din congelator au gust de şerbet, dar, spre deosebire de acesta, nu conţin atât de mult zahăr şi nici atât de multe calorii. Ele pot fi amestecate cu lapte, smântână sau iaurt, pentru a prepara un excelent mic dejun sănătos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici