Consumul a opt ceşti de ceai pe zi, benefic pentru sănătate

Persoanele care consumă până la opt ceşti de ceai pe zi beneficiază de o îmbunătăţire semnificativă a stării de sănătate, potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii britanici, informează dailymail.co.uk.

227 afișări
Imaginea articolului Consumul a opt ceşti de ceai pe zi, benefic pentru sănătate

Consumul a opt ceşti de ceai pe zi, benefic pentru sănătate

Ceaiul, băutura preferată a britanicilor, are efecte benefice împotriva maladiilor cardiace, îmbunătăţeşte activitatea cerebrală şi contribuie la prelungirea vieţii.

Autoarea acestui studiu, expertul în nutriţie Carrie Ruxton, consideră că cercetările sale au reuşit să demonteze câteva dintre miturile referitoare la băuturile cofeinizate pe bază de ceai, cafea şi cacao.

Nutriţionista britanică a comparat rezultatele obţinute în urma a 47 de studii independente pentru a ajunge la această concluzie.

Cofeina conţinută de aceste băuturi, în opinia expertei britanice, scade riscul de declanşare a infarctelor şi a atacurilor cerebrale, făcându-i pe oameni să se simtă mai vioi, iar starea lor de bună dispoziţie este stimulată.

Carrie Ruxton consideră că doza optimă de cofeină pentru un adult este de 400 de miligrame pe zi, această cantitate fiind echivalentul a opt ceşti de ceai sau patru ceşti de cafea, cantitate ce oferă organismului nivelul optim de antioxdianţi şi de flavonoizi conţinuţi de băuturile cofeinizate.

Aceste băuturi au efecte benefice şi asupra copiilor, însă în cazul lor, doza trebuie limitată la 95 de miligrame pe zi, echivalentul a două ceşti mici de ceai sau al unei ceşti mici de cafea cu o concentraţie slabă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici