Consumul de cafea poate reduce riscurile de cancer de col uterin

Femeile care beau cafea prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin, potrivit unui studiu nipon dat publicităţii luni.

599 afișări
Imaginea articolului Consumul de cafea poate reduce riscurile de cancer de col uterin

Consumul de cafea poate reduce riscurile de cancer de col uterin (Imagine: Mediafax Foto)

Autorii studiului, realizat la cererea Ministerului nipon al Sănătăţii, au monitorizat 54.000 de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, timp de 15 ani.

În perioada respectivă, numai 117 dintre femei au dezvoltat cancer de col uterin, au explicat cercetătorii de la Centrul naţional de oncologie din Japonia, autorii studiului.

Potrivit rezultatelor studiului, femeile care consumă, zilnic, mai mult de trei căni de cafea au prezentat cu 60% mai puţine riscuri de a dezvolta cancer de col uterin comparativ cu cele care beau mai puţin de două căni de cafea pe săptămână.

"Cafeaua poate determina o scădere a nivelului de insulină, ceea ce reduce riscul dezvoltării cancerului la nivelul colului uterin", precizează studiul.

Cercetătorii au căutat să identifice un efect similar al ceaiului verde, însă nu au găsit nicio legătură între consumul băuturii respective şi riscurile dezvoltării cancerului de col uterin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici