- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- HARVARD, (18.05.2010, 17:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consumul zilnic de cârnaţi creşte cu 42% riscul de maladii cardiovasculare
Persoanele care consumă zilnic carne procesată - hot dog, cârnaţi, salam - prezintă cu 42% mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu făcut la Harvard.
29 afișări
Consumul zilnic de cârnaţi creşte cu 42% riscul de maladii cardiovasculare (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
Studiul, apărut pe site-ul publicaţiei Circulation, este o analiză a 1.600 de cercetări realizate pe un total de peste 1,2 milioane de subiecţi în zece ţări.
Potrivit studiului, o cantitate de minimum 50 de grame de carne procesată, fie într-un hot dog, fie în câteva felii mortadella sau de costiţă afumată, creşte cu 42% riscul de a avea o boală cardiovasculară şi cu 19% riscul de a dezvolta diabet.
"Dacă ne uităm la elementele nutritive din carnea roşie proaspătă şi din cea procesată în SUA, găsim aceeaşi proporţie de grăsime saturată şi de colesterol", spune unul din autorii studiului, Renata Micha. "În schimb, în carnea procesată găsim de patru ori mai multă sare şi cu 50% mai mulţi nitraţi", a adăugat cercetătoarea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trebuie să investim 500 de miliarde euro în următorii 15 ani ca să ajungem la dublarea PIB-ului. În primul rând în industria de învățare. PIB-ul nu crește cu proști
-
Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc
-
Plata în avans a pensiilor pentru luna mai, pe ordinea şedinţei de Guvern de joi de la Timişoara
-
Şeful TikTok, după promulgarea legii care ar putea interzice aplicaţia în SUA: Nu plecăm nicăieri
Astfel, mai degrabă diferenţa în conţinutul de sare şi de conservanţi, decât în cel de grăsime explică riscul crescut de boli cardiovasculare şi diabet dat de consumul de carne procesată în dauna celei proaspete, au constatat autorii studiului.
Totodată, ei au sugerat să fie făcute mai multe studii privind consumul de carne şi efectele sale asupra sănătăţii, în special asupra riscurilor de îmbolnăvire de cancer de colon, însă separat pentru carnea proaspătă şi cea procesată.
"Pentru a scădea riscurile de atac cardiac şi de diabet, oamenii ar trebui să fie atenţi la ce tip de carne mănâncă. Produse precum costiţa, salamul, cârnaţii ar trebui evitate", concluzionează Renata Micha, menţionând totuşi că o masă săptămânală pe bază de carne procesată prezintă riscuri relativ minime.
Citește pe alephnews.ro: ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC – cu Adrian Sârbu, Hofi și Nemo. De la 22:00, pe Aleph News!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Creșterea PIB înseamnă creșterea bogăției tale. În România există oportunități. Fii vesel, pentru că economia crește și bazată pe nivelul tău de bună dispoziție și de gândire pozitivă
De ce dispar pe capete băncile din România. Din 2012 încoace au dispărut 10 bănci, şi este doar începutul
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
PROSPORT.RO
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe