Copiii sunt de două ori mai predispuşi să consume alcool dacă îşi văd părinţii făcând asta regulat

Copiii şi adolescenţii care îşi văd părinţii consumând alcool în mod regulat sunt de două ori mai predispuşi să bea şi ei cantităţi mari de alcool decât tinerii care nu au acest exemplu acasă, potrivit unui studiu citat de The Independent.

325 afișări
Imaginea articolului Copiii sunt de două ori mai predispuşi să consume alcool dacă îşi văd părinţii făcând asta regulat

Copiii sunt de două ori mai predispuşi să consume alcool dacă îşi văd părinţii făcând asta regulat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii de la Ipsos Mori au intervievat 5.700 de adolescenţi din Anglia şi au stabilit că unul din patru copii de 13-14 ani s-a îmbătat de mai multe ori.

Spre deosebire de aceştia, peste jumătate din tinerii de 15-16 ani au răspuns că au consumat alcool în cantităţi mari.

Cei care au spus că îşi văd părinţii consumând alcool sau îmbătându-se sunt de două ori mai predispuşi consumului decât adolescenţii care nu au astfel de exemplu în familie.

De asemenea, şansele ca un adolescent să bea cresc în cazul în care părinţii nu ştiu unde merge şi ce face acesta când iese seara din casă şi dacă se uită sau nu la filme porno.

Citeşte mai multe despre copiii predispuşi la consumul de alcool pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici