Covid-19: Eficienţă, preţ, disponibilitate. Ce ştim despre Remdesivir, medicamentul de la Gilead

  • Antiviralul dă speranţe în tratamentul formelor severe de Covid-19
  • Remdesivir vine într-o formă injectabilă, care este administrată o dată pe zi
  • Gilead va produce mai mult de 500.000 de tratamente până în octombrie
3106 afișări
Imaginea articolului Covid-19: Eficienţă, preţ, disponibilitate. Ce ştim despre Remdesivir, medicamentul de la Gilead

Covid-19: Eficienţă, preţ, disponibilitate. Ce ştim despre Remdesivir, medicamentul de la Gilead

Mod de acţiune: Remdesivir funcţionează prin blocarea ARN polimerazei, o enzimă implicată în replicarea virusului, în interiorul celulei. Remdesivir vine într-o formă injectabilă, care este administrată o dată pe zi în protocoalele de testare curente. Tratamentul se întinde pe o perioadă de 5 până la 10 zile.

Două studii clinice sunt efectuate de laboratorul american Gilead, la scară globală. Remdesivir este, de asemenea, parte a studiului European Discovery şi a studiului OMS de Solidarity pentru a evalua eficacitatea diferitelor protocoale de tratament. În China, un studiu a trebuit să fie oprit din cauza lipsei pacienţilor, scrie Industripharma.fr

Preţ: Costul producţiei de remdesivir a fost estimat printr-un studiu al Jurnalului de Eradicare a virusului la sub 1 USD pe zi de tratament (0,93 USD). Un cost de fabricaţie controlat, chiar dacă ar fi departe de a fi cel mai ieftin dintre tratamentele testate în prezent. În comparaţie, hidroxiclorochina are un cost de producţie de peste zece ori mai mic (0,08 dolari). Pentru a ajunge la preţul final al remdesivir, trebuie adăugate costuri suplimentare legate de dezvoltarea produsului. Potrivit analistului Evaluate, studiile clinice ale remdesivir împotriva Covid-19 ar trebuie să coste laboratorul american în jur de 150 de milioane de dolari.

Disponibilitate: Gilead va putea satisface cererea dacă medicamentul este aprobat? Laboratorul a anunţat că va accelera producţia de remdesivir. „Ne-am stabilit un obiectiv ambiţios de a produce mai mult de 500.000 de tratamente până în octombrie şi mai mult de un milion până la sfârşitul acestui an”, a declarat Daniel O’Day, CEO al Gilead.

Citeşte pe larg pe Smart Radio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici