Cum poate fi ameliorat sindromul inimii frânte? Un studiu arată o legătură cu stimularea electrică a creierului

  • Stimularea electrică a creierului poate uşura durerea de inimă, potrivit unui studiu.
  • Cercetătorii afirmă că stimularea transcraniană cu curent direct poate reduce „sindromul traumei de dragoste”.
Urmărește
385 afișări
Imaginea articolului Cum poate fi ameliorat sindromul inimii frânte? Un studiu arată o legătură cu stimularea electrică a creierului

Cum poate fi ameliorat sindromul inimii frânte? Un studiu arată o legătură cu stimularea electrică a creierului

Durerea emoţională a unei despărţiri romantice poate fi atât de severă încât are propria denumire clinică - sindromul traumei iubirii, sau LTS, scrie The Guardian.

Dar ajutorul ar putea fi la îndemână pentru cei care încearcă să repare o inimă frântă. Cercetările arată că purtarea unei căşti doar câteva minute pe zi poate atenua suferinţa, negativismul şi depresia care pot însoţi o relaţie eşuată.

În cadrul studiului realizat, 36 de voluntari cu sindromul traumei amoroase au purtat dispozitivul, care stimulează creierul cu un curent electric uşor.

Voluntarii au fost împărţiţi în trei grupuri, iar două dintre acestea au purtat căştile de stimulare transcraniană cu curent direct timp de 20 de minute, de două ori pe zi, timp de cinci zile. În cel de-al treilea, căştile au fost oprite.

În primul grup, curentul a fost direcţionat către cortexul prefrontal dorsolateral (DLPFC). În cel de-al doilea grup, curentul a fost direcţionat către cortexul prefrontal ventrolateral (VLPFC).

Studiul a fost publicat în Journal of Psychiatric Research şi a concluzionat că, pentru simptomele sindromului de inimă frântă, stimularea DLPFC a fost mai eficientă decât stimularea VLPFC.

„Atât protocoalele DLPFC, cât şi VLPFC au redus semnificativ simptomele LTS şi au îmbunătăţit starea depresivă şi anxietatea după intervenţie, în comparaţie cu grupul simulat", au concluzionat cercetătorii de la Universitatea din Zanjan din Iran şi de la Universitatea Bielefeld din Germania.

La o lună după ce tratamentul a fost oprit, voluntarii încă se simţeau mai bine.

Potrivit The Guardian, autorii studiului afirmă că „aceste rezultate promiţătoare necesită replicare în studii mai mari”.

„Având în vedere relaţia dintre traumatismul din dragoste şi reglarea emoţională, care este asociată cu activarea unor zone specifice ale creierului şi a reţelelor, metodele de tratament care abordează zonele cerebrale implicate ar putea fi promiţătoare", conchid aceştia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici