Cum să te vindeci de varice cu laserul

Tocurile înalte, pantofii incomozi, mersul pe jos timp îndelungat sau, dimpotrivă, statul în picioare duc la apariţia varicelor, susţin medicii.

265 afișări
Imaginea articolului Cum să te vindeci de varice cu laserul

Cum să te vindeci de varice cu laserul (Imagine: Mediafax Foto)

"După ore întregi petrecute mergând sau de activitate fizică intensă se creează presiune mare pe vene. Astfel circulaţia sângelui încetineşte şi creşte presiunea în venele superficiale, cărora, în timp, pereţii li se vor dilata din loc în loc. Aşa apar inesteticele varice şi trasee venoase şerpuite pe picior, vizibile cu ochiul liber", explică dr. Călin Doboş, chirurg, medic specialist în chirurgie, specializat în laser chirurgical.

Medicul Doboş spune că există două metode pentru tratarea acestei afecţiuni. "Calea internă - se intră în interiorul venei cu laser, radiofrecvenţă, substanţe sau ultrasunete şi se provoacă blocaje pe traseu, ca nodurile din trestie. Astfel vena nu mai este funcţională şi în câteva săptămâni se resoarbe. Calea externă constă în ligaturarea şi îndepărtarea unei zone cât mai mari din venă", precizează medicul chirurg.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici