Cum se aliniază Venus, Mercur, Jupiter şi Marte - VIDEO

Deşi de obicei Venus este planeta care se vede pe cer dimineaţa, în această săptămână pot fi văzute în vecinătatea ei Jupiter, Mercur şi Marte, datorită unei alinieri care nu se va mai petrece până în anul 2040.

1467 afișări
Imaginea articolului Cum se aliniază Venus, Mercur, Jupiter şi Marte - VIDEO

Cum se aliniază Venus, Mercur, Jupiter şi Marte

Toate cele patru planete îşi vor schimba poziţia, iar până pe 31 mai vor apărea sub forma unei linii, scrie dailymail.co.uk.

Până atunci cele patru planete vor crea diferite forme în procesul lor de aliniere. De exemplu, astăzi, Mercur, Venus şi Jupiter vor forma un triunghi aproape echilateral, iar pe 20 mai Venus, Marte şi Mercur vor forma un alt triunghi.

Marte, Venus şi Mercur îşi vor schimba poziţia foarte mult de-a lungul acestei perioade, în timp ce Jupiter se va deplasa foarte puţin şi va părea că se află la o distanţă mare faţă de celelalte trei planete.

Convergenţa este un fenomen cauzat de poziţia Pământului şi de modul în care planetele se rotesc în jurul Soarelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici