Cum se petrece cu adevărat înecul?

În multe cazuri, atunci când copiii se îneacă, părinţii nici nu realizează ce se întâmplă. Înecul nu este violent, aşa cum vedem în filme. În general, oamenii nu se zbat stropind cu apă şi strigând după ajutor.

1631 afișări
Imaginea articolului Cum se petrece cu adevărat înecul?

Cum se petrece cu adevărat înecul? (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

„Înecul este aproape întotdeauna un eveniment amăgitor de silenţios”, explică fostul salvamar Mario Vittone într-un articol publicat în Slate.

Instinctive Drowning Response (o reacţie instinctivă pe care o avem în caz de înec, numită astfel de Francesco A. Pia), este o reacţie pe care o au oamenii atunci când au senzaţia că se sufocă în apă. Ea nu arată aşa cum am crede sau aşa cum este expusă la televizor, fiind, de fapt, un eveniment ce are loc fără prea mult zgomot.

Află mai multe despre cum reacţionează oamenii la înec pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici