Cum se vede Pământul din spaţiu - IMAGINI LIVE

Oamenii de ştiinţă au realizat un proiect care permite oricărei persoane să vadă imagini cu Pământul filmate din spaţiu, în timp real.

9302 afișări
Imaginea articolului Cum se vede Pământul din spaţiu - IMAGINI LIVE

Cum se vede Pământul din spaţiu

Deşi doar 543 de oameni (n.r. astronauţii) au avut ocazia să vadă Terra din spaţiu, acest lucru este acum posibil pentru orice persoană care are acces la internet, prin intermediul experimentului High Definition Earth Viewing, scrie Business Insider.

Experimentul a început pe 30 aprilie, iar până în prezent peste 33 de milioane de oameni au privit live imagini cu planeta văzută de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Mai multe camere video sunt ataşate de modulul Columbus de la bordul ISS. Fiecare cameră este îndreptată spre Pământ, iar imaginile sunt transmise în timp real.

Experimentul are însă şi un alt scop: fiecare cameră video se află într-o cutie cu temperratură şi presiune controlată. Scopul experimentului este acela de a observa efectele spaţiului asupra echipamentului şi asupra calităţii imaginilor pe care le produce acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici