CUTREMURELE care au zguduit Pământul de la începutul lui 2014: Când şi unde au avut loc cele mai puternice seisme - VIDEO

În luna aprilie s-a produs un număr de cutremure majore cu mult mai mare decât cel normal, potrivit unei animaţii a Centrului de avertizare pentru tsunami din Pacific care arată toate seismele care au lovit lumea de la începutul lui 2014.

738 afișări
Imaginea articolului CUTREMURELE care au zguduit Pământul de la începutul lui 2014: Când şi unde au avut loc cele mai puternice seisme - VIDEO

CUTREMURELE care au zguduit Pământul de la începutul lui 2014: Când şi unde au avut loc cele mai puternice seisme - VIDEO (Imagine: captură video)

În medie, Pământul este zguduit, în fiecare lună, de unul sau două cutremure cu magnitudinea mai mare de 6,5. Seisme au loc în fiecare zi, chiar în fiecare oră dacă este vorba despre cele mai puţin puternice, scrie dailymail.co.uk.

Potrivit Centrului de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC), luna aprilie a fost un record în materie de cutremure. 13 seisme majore au avut loc în această lună, dintre care cinci au avut o magnitudine mai mare de 7,8, declanşând şi alerte de tsunami.

În videoclipul time-lapse se observă cum Pământul apare calm până la data de 1 aprilie, ziua în care un cutremur de 8,2 a lovit nordul statului Chile. Apoi, planeta a fost zguduită de un alt cutremur major, care a lovit Insulele Solomon, în sudul Pacificului.

Alte mişcări seismice cu magnitudinea peste nivelul normal au fost declanşate în toată lumea - în Nicaragua, Mexic, Canada şi chiar unul mai puţin obişnuit în Atlanticul de Sud.

Centrul de avertizare pentru tsunami nu a oferit nicio indicaţie cu privire la motivele care ar fi putut duce la puternica activitate seismică din aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici