Cum va arăta lumea în anul 2025. Cele 10 predicţii pentru viitor

10 predicţii ale viitorului au fost făcute de către analiştii din New York ai Thomson Reuters. Una dintre predicţii spune că licenţa de pilot va fi în 2025 precum permisul auto de acum.

33426 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta lumea în anul 2025. Cele 10 predicţii pentru viitor

Cum va arăta lumea în anul 2025. Fiecare persoană va avea licenţă de pilot, iar teleportarea cuantică va fi posibilă (Imagine: Shutterstock)

Experţii prevăd, în urma studiilor, că tehnologia şi biologia vor cunoaşte schimbări considerabile, potrivit dailymail.co.uk.

Demenţa va scădea

Tot mai multe cercetări privind acest domeniu vor fi realizate, iar numărul celor care vor suferi de demenţă va scădea. De asemenea, vor apărea îmbunătăţiri pentru persoanele care suferă de această afecţiune.

Energia solară, principala sursă de energie de pe planetă

Metodele de obţinere, stocare şi convertire a energiei solare vor fi atât de avansate încât energia solară va deveni principala sursă de energie de pe planetă.

Diabetul de tip 1 va fi prevenit

Modificarea genomului uman va fi posibilă, iar acest lucru va determina prevenirea anumitor boli, precum diabetul de tipul 1.

Nu se va mai duce lipsă de mâncare

Datorită progreselor în domeniul tehnologiilor de iluminat şi în cele ale tehnicilor de imagistică, combinate cu modificarea genetică a culturilor, lipsa alimentelor şi fluctuaţiile preţurilor la acestea vor deveni de domeniul trecutului.

Transportul electric aerian va fi posibil

Ingineria aerospaţială uşoară şi noile tehnologii de baterii vor alimenta transportul cu vehiculele electrice pe uscat şi în aer. Aeronavele micro-comerciale vor face călătorii scurte. Pentru ca acestea să fie în măsură să decoleze şi să aterizeze pe spaţii mult mai mici, obţinerea unei licenţe de pilot ar putea fi noua trecere la maturitate în secolul 21.

Totul va fi digital

De la maşini şi case care răspund la orice solicitare a proprietarilor, la aparate care gândesc pentru ele, totul va fi digital. "Imaginaţi-vă ziua în care întregul continent african va fi conectat digital", scriu cercetătorii. "Acest lucru se va întâmpla în 2025".

Ambalarea cu materiale obţinute din petrol nu va mai exista

Ambalarea cu materiale celulozice, care sunt 100% biodegradabile, va înlocui în întregime ambalarea cu materiale obţinute din petrol.

Tratamentele pentru cancer vor avea foarte puţine efecte toxice

Dezvoltarea medicamentelor va face ca efectele toxice ale tratamentelor pentru cancer să fie reduse semnificativ, neafectându-i pe pacienţi aşa cum o fac în prezent.

Stocarea ADN-ului la naştere va fi o normă

Evoluţia nanotehnologiei va face ca stocarea ADN-ului să fie o normă, ceea ce va face mai uşoară identificarea bolilor.

Teleportarea cuantică va fi ceva obişnuit

Cu toate că în anul 2025 oamenii nu vor fi capabili să se teleporteze prin spaţiu, o investiţie semnificativă în teleportarea cuantică va fi în desfăşurare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici