Cum vom putea slăbi pe viitor. Substanţa care dă senzaţia de saturaţie, găsită în iaurt

Cercetătorii germani au inventat un aditiv alimentar care poate fi folosit în iaurturi sau băuturi folosite de persoanele ce vor să piardă din greutate. Substanţa reuşeşte să potolească foamea tuturor celor care o consumă până şi în cantităţi mici.

1272 afişări
Imaginea articolului Cum vom putea slăbi pe viitor. Substanţa care dă senzaţia de saturaţie, găsită în iaurt

Cum vom putea slăbi pe viitor. Substanţa care dă senzaţia de saturaţie, găsită în iaurt (Imagine: Shutterstock)

Dr. Carsten Huettermann, reprezentant al unei firme germane a explicat Societăţii Chimice din Philadelphia că testele desfăşurate împreună cu echipa sa au demonstrat cum voluntarii se simt sătui după consumarea unor porţii mici din diverse alimente care conţin substanţa SATISFIT-LTG.

Aditivul alimentar este o nouă versiune a unei substanţe denumite celuloză metilică care este folosită, de peste 50 de ani, drept agent de afânare în diverse alimente precum mâncărurile congelate sau produsele de patiserie, conform Daily Mail.

Celuloza metilică este sub forma unui praf alb care se poate dizolva în apă caldă şi se transformă într-un gel, acesta acţionând precum un lipici între ingredientele alimentare. Forma iniţială a celulozei metilice trece prea repede prin stomac, însă noul aditiv se transformă în gel, în urma expunerii la temperatura corpului reuşind să rămână în stomac pentru o bună perioadă până a ajunge în intestinul subţire, explică dr. Carsten Huettermann.

Acest ingredient ar putea face consumatorul să se simtă sătul chiar şi dacă acesta a mâncat destul de puţin. Datorită acestei senzaţii nu va mai simţi nevoia să mănânce mai mult. În primul nostru studiu am observat că au fost consumate mai puţine calorii la cea de-a doua masă, asta după consumarea produsului nostru. Următorul nostru pas este să identificăm cum ar putea acţiona acest mecanism alimentar asupra pierderii în greutate”, a declarat Huettermann.

Momentan, SATISFIT-LTG este gândit pentru a fi integrat în alimente reci ca iaurtul sau shake-urile. Medicul german a adăugat că studiile vor continua.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici