Cyberhondria, o formă de ipohondrie care are ca factor de activare internetul

Aproximativ un sfert din utilizatorii de internet au făcut căutări online pe teme medicale, o treime dintre aceştia mergând la medic pentru investigaţii suplimentare după ce s-au autodiagnosticat cu boli grave, se arată într-un studiu realizat de Microsoft Research, citat de dailymail.co.uk.

336 afișări
Imaginea articolului Cyberhondria, o formă de ipohondrie care are ca factor de activare internetul

Cyberhondria, o formă de ipohondrie care are ca factor de activare internetul

Această tendinţă a oamenilor de a se autodiagnostica, folosind informaţiile de pe internet şi preluându-le pe cele care indică boli foarte grave, se traduce prin "cyberhondrie", un termen folosit încă din 2001.

"Oamenii au tendinţa de a se uita doar pe primele câteva rezultate ale căutărilor lor. Dacă printre acestea găsesc referiri la tumori cerebrale, acesta este punctul din care pleacă pentru investigaţii suplimentare", a declarat Eric Horvitz, unul dintre autorii studiul Microsoft.

Studiul arată că cei care îşi dau cele mai grave diagnostice sunt, de obicei, persoane care tratează computerul ca un expert, uitând că motoarele de căutare nu fac diferenţieri şi după frecvenţa simptomelor.

Cel mai des, rezultatele de pe motoarele de căutare asociază durerile de cap cu tumorile pe creier, ceea ce produce îngrijorări nefondate utilizatorilor.

"Astfel de discrepanţe, între simptome obişnuite şi afecţiuni grave, conduc la anxietate, investiţii financiare şi pierdere de timp", au mai precizat realizatorii studiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici