Datele confirmă beneficiile Enhertu la pacientele cu cancer de sân - AstraZeneca

AstraZeneca spune că un studiu în fază avansată confirmă beneficiile medicamentului Enhertu pentru cancerul de sân la pacientele cu o formă avansată a bolii care au primit anterior un alt tratament.

380 afișări
Imaginea articolului Datele confirmă beneficiile Enhertu la pacientele cu cancer de sân - AstraZeneca

Datele confirmă beneficiile Enhertu la pacientele cu cancer de sân - AstraZeneca

În cadrul unui studiu cu 600 de paciente, denumit DESTINY-Breast02, Enhertu - dezvoltat împreună cu compania japoneză Daiichi Sankyo - a fost comparat cu un tratament prestabilit de medici la persoanele cu cancer mamar metastazat HER2 pozitiv, anunţă Reuters.

Studiul a evaluat paciente cu cancer de sân similare cu cele ale studiului DESTINY-Breast01, aflat în stadiu intermediar, care a stat la baza aprobărilor iniţiale în Europa şi în alte câteva ţări, a precizat AstraZeneca.

În cadrul studiului DESTINY-Breast02, Enhertu a atins obiectivul principal de îmbunătăţire semnificativă din punct de vedere statistic şi clinic a supravieţuirii fără progresie, o măsură a timpului pe care o persoană îl poate trăi fără ca boala să se agraveze.

De asemenea, medicamentul a îmbunătăţit supravieţuirea generală, un obiectiv secundar cheie.

Rezultatele detaliate vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe ştiinţifice viitoare.

Proteina HER2 contribuie la creşterea şi răspândirea cancerului de sân. Aproximativ una din cinci paciente cu cancer de sân este considerată HER2-pozitivă, potrivit AstraZeneca.

Acţiunile AstraZeneca au crescut cu aproximativ 2% luni dimineaţă, în timp ce acţiunile Daiichi au urcat cu aproximativ 15%.

La începutul acestei luni, AstraZeneca şi Daiichi au obţinut aprobarea în SUA pentru a se adresa în mod specific pacientelor cu aşa-numitul cancer de sân HER2-redus, deschizând calea pentru vânzări de miliarde de dolari. Prima aprobare a Enhertu a venit la sfârşitul anului 2019, ca tratament de linia a treia pentru pacientele cu cancer de sân cu HER2-pozitiv, în Statele Unite.

De atunci, a obţinut mai multe aprobări în alte contexte de cancer de sân, precum şi în forme de cancer pulmonar şi gastric.

Medicamentul, care a generat vânzări de 214 milioane de dolari în 2021, aparţine unei clase de terapii numite anticorpi conjugaţi cu medicamente. Acesta cuprinde un anticorp monoclonal legat chimic de un medicament de chimioterapie care ucide celulele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici