De când muncesc femeile. Dovada că acestea lucrau cu mult înainte de părerile oamenilor de ştiinţă

Arheologii au găsit în Austria rămăşiţele unei femei care contrazic părerile oamenilor de ştiinţă de până acum privind diviziunea muncii. Scheletul este al unei femei care avea între 45 şi 60 de ani atunci când a murit.

1074 afișări
Imaginea articolului De când muncesc femeile. Dovada că acestea lucrau cu mult înainte de părerile oamenilor de ştiinţă

De când muncesc femeile. Dovada care demonstrează că acestea lucrau cu mult înainte de părerile oamenilor de ştiinţă (Imagine: Darius Mitrache / MediafaxFoto)

Corpul femeii datează din Epoca Bronzului iar pe locul în care a fost îngropată au fost găsite unelte care demonstrează că aceasta era un muncitor cu metale, informează Daily Mail.

O nicovală, ciocane şi mai multe podoabe mici pentru rochie au fost găsite lângă corpul femeii.

Oamenii de ştiinţă consideră că obiectele găsite lângă femeie confirmă că aceasta muncea cu metale, prima dovadă că femeile aveau astfel de îndeletniciri cu mii de ani în urmă.

Femeia ar fi trăit în Epoca Bronzului, care a început cu mai bine de 5.000 de ani în urmă şi care a marcat prima perioadă în care metalele erau folosite cu regularitate în fabricarea de unelte şi arme.

Directorul departamentului preistoric al Muzeului de Istorie Antică Austrian, Ernst Lauermann, a precizat concluziile descoperirii. "Era normal în perioada respectivă ca o persoană să fie îngropată cu obiectele pe care le folosea zilnic".

Alte 14 morminte găsite la Geitzendorf sunt cercetate de oamenii de ştiinţă ai muzeului.

Totuşi, oamenii de ştiinţă britanici s-au declaraţi circumspecţi privind concluziile austriecilor. "Nu ar trebui să presupunem că există o relaţie directă. Poate că tatăl ei lucra cu metalele sau poate chiar ea lucra", a spus Sue Hamilton de la Colegiul Universitar Londonez.

Şi Mike Pitts, editor al revistei britanice Arheologia, este pesimist privind descoperirea. "Câteodată obiectele relaţionează cu meseria celui îngropat, dar mai pot fi acolo şi pentru că aşa arăta bine mormântul în opinia rudelor şi nu aparţineau neapărat decedatului", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici