De ce e bine să îţi faci analize la fiecare început de an

Potrivit medicilor, testele de laborator sunt esenţiale pentru depistarea şi tratarea rapidă a bolilor aflate în faze incipiente. gândul vă oferă lista completă a analizelor necesare în fiecare an.

127 afișări
Imaginea articolului De ce e bine să îţi faci analize la fiecare început de an

De ce e bine să îţi faci analize la fiecare început de an (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Medicii afirmă că analizele precum hemoleucograma, glicemia, sumarul de urină, colesterolul şi măsurarea transaminazelor sunt teste pe care fiecare dintre noi ar trebui să le facă la începutul fiecărui an. Potrivit dr. Marina Luculescu, medic de familie, cu ajutorul acestora ne monitorizăm starea de sănătate. "Aceste analize sunt necesare pentru depistarea şi tratarea rapidă a bolilor aflate în faze incipiente, comparativ cu afecţiunile care sunt descoperite în stare avansată", spune dr. Luculescu. Ea mai precizează că, pentru setul de analize recomandate la începutul fiecărui an, pacienţii nu trebuie să scoată niciun ban din buzunar. "Tot ce trebuie să facă este să se prezinte la medicul de familie, iar în urma unui control general, care presupune printre altele luarea tensiunii, specialistul îi dă pacientului o trimitere ca să îşi facă acest set de analize", menţionează dr. Luculescu.

Prin măsurarea transaminazelor se determină sănătatea ficatului. În mod normal, aceste enzime se găsesc în celulele acestui organ, iar atunci când numărul lor este ridicat, probabilitatea de a suferi de hepatită sau de alte boli ale ficatului este destul de mare. Potrivit medicilor, abuzul de medicamente sau automedicaţia sunt cei mai importanţi factori care duc la creşterea numărului de transaminaze din organism.

Citeşte mai multe despre analizele necesare la fiecare început de an pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici