De ce se îngraşă femeile mai repede decât bărbaţii

Deşi femeile sunt mai preocupate de silueta lor, statisticile arată că numărul femeilor care se confruntă cu surplusul de kilograme este mai mare decât cel al bărbaţilor. "La congresele internaţionale, statisticile arătau că România ocupă locul III în Uniunea Europeană cu privire la numărul de persoane obeze.

65 afișări
Imaginea articolului De ce se îngraşă femeile mai repede decât bărbaţii

De ce se îngraşă femeile mai repede decât bărbaţii (Imagine: www.gandul.info)

Repartizate pe sexe, cifrele arată că 29 la sută dintre românce se confruntă cu această problemă, în timp ce 27 la sută dintre bărbaţi sunt obezi", a declarat pentru Gândul prof. dr. Constantin Dumitrache, medic primar endocrinolog şi doctor în ştiinţe medicale de la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon". Există mai multe motive pentru care femeile se îngraşă mai mult decât bărbaţii, explică specialiştii. Livia Nena, bionutriţionist, spune că estrogenii, hormonii feminini, reprezintă principalul motiv pentru care femeile se îngraşă mai uşor decât bărbaţii. "Prima etapă de îngrăşare la femei apare la vârsta adolescenţei, când organismul este la pubertate, iar în corp se produce o dereglare hormonală. Menopauza reprezintă şi ea un plus de risc pentru luarea în greutate", explică biologul Nena.

Citeşte mai multe despre persoanele obeze pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici