Descoperirea mormântului lui Tutankhamon, recreată virtual într-un serial online

Un serial care reconstituie virtual descoperirea mormântului lui Tutankhamon a fost realizat de Heritage Key, o companie specializată în recrearea locurilor istorice ca experienţe online, informează Business Wire.

1389 afișări
Imaginea articolului Descoperirea mormântului lui Tutankhamon, recreată virtual într-un serial online

Descoperirea mormântului lui Tutankhamon, recreată virtual într-un serial online

Primul episod al seriei realizate de Heritage Key, ce oferă informaţii despre descoperirea care a schimbat pentru totdeauna egiptologia, este disponibil din 21 decembrie, noi episoade urmând să fie adăugate săptămânal.

Episoadele seriei îi au ca naratori pe George Herbert, al optulea conte de Carnarvon, şi pe soţia sa Fiona, care relatează aventurile faimosului lor strămoş, ce a făcut una dintre cele mai mari descoperiri din istoria arheologiei. De altfel, descoperirea a reprezentat pentru cel care a făcut-o o obsesie care l-a costat reputaţia, averea şi, în cele din urmă, viaţa.

Descoperirea mormântului intact al lui Tutankhamon de către Howard Carter şi lordul Carnarvon a fost făcută pe 4 noiembrie 1922, fiind relatată pe larg în presă şi suscitând interes reînnoit faţă de vechiul Egipt.

Imagini ale artefactelor uimitoare descoperite, cum ar fi o mască mortuară din aur masiv, s-au răspândit cu rapiditate pe plan internaţional. Aceleaşi piese pot fi văzute în prezent şi online, în cadrul seriei virtuale create de Heritage Key.

"Carnarvon a fost un spirit sălbatic şi povestea sa este despre aventură şi despre prezentarea unei comori extraordinare lumii. Seria va oferi un ghid detaliat al uneia dintre cele mai mari descoperiri arheologice făcute vreodată, precum şi o imagine personală a activităţilor derulate de Carnarvon şi Carter, prin intermediul a două persoane care au fost aproape de legendă", a declarat directorul companiei care deţine Heritage Key.

Astfel, seria dezvăluie celor interesaţi faptul că lordul Carnarvon era un om superstiţios, care a purtat aceeaşi cravată "norocoasă" toată viaţa. În plus, el a fost iniţial sfătuit să meargă în Egipt din motive de sănătate, după ce a suferit un accident în timpul unei curse de maşini.

Seria dezvăluie şi faptul că, din considerente politice, Carter şi Carnarvon au fost împiedicaţi să revendice artefactele din mormântul lui Tutankhamon de către administratorii francezi ai Egiptului.

"Aceasta este a doua serie video pe care o producem despre Tutankhamon, ea alăturându-se conţinuturilor pe teme de egiptologie deja realizate de Heritage Key, cum ar fi comentariile unor arheologi renumiţi, precum Zahi Hawass. Videoclipuri, fotografii şi un tur virtual pot fi accesate la adresa http://heritage-key.com/king-tut", a adăugat un reprezentant al companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici