Descoperirea unui schelet de Neanderthal schimbă ceea ce ştim despre evoluţia umană

  • Un schelet de neandertal găsit în Italia este cel mai vechi şi cel mai complet din Europa.
  • Scheletul are caracteristici unice care îl diferenţiază de alţi neanderthali.
  • Analiza ADN-ului arată că scheletul aparţine unei ramuri timpurii a neandertalilor, care indică o diversitate genetică mare între ei.
  • Studiul ar putea contribui la înţelegerea evoluţiei umane şi a relaţiilor dintre specii umane diferite.
59913 afișări
Imaginea articolului Descoperirea unui schelet de Neanderthal schimbă ceea ce ştim despre evoluţia umană

Redazione Research Italy/Bing AI-DALL-E

Un schelet de Homo neanderthal descoperit într-o peşteră din Italia ar putea dezvălui secrete despre evoluţia umană, potrivit unui nou studiu.

Scheletul, cunoscut sub numele de Omul din Altamura, a fost găsit în 1993 în Peştera Lamalunga din Altamura, o localitate din sudul Italiei. Scheletul este cel mai vechi şi cel mai complet rămas de neanderthal din Europa, cu o vechime estimată la aproximativ 150.000 de ani, transmite Newsweek.

Omul din Altamura are o serie de caracteristici unice care îl disting de alţi neanderthali. De exemplu, are o proeminenţă osoasă pe frunte, numită torus supraorbital, care este mai mare decât la alţi neanderthali. De asemenea, are o formă a craniului mai alungită şi mai îngustă decât cea tipică pentru neanderthali.

Cercetătorii au analizat ADN-ul extras dintr-o coastă a scheletului şi au descoperit că Omul din Altamura aparţine unei ramuri timpurii a neanderthalilor, care s-a separat de linia principală acum aproximativ 400.000 de ani. Acest lucru sugerează că exista o diversitate genetică mare între neanderthali şi că evoluţia lor nu a fost liniară.

Studiul, publicat în revista Scientific Reports, ar putea oferi noi indicii despre originea şi evoluţia neanderthalilor, precum şi despre relaţia lor cu alte specii umane antice şi moderne.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici