Diabetul afectează adeseori viaţa sexuală a femeilor

Peste o treime din femeile care suferă de diabet de tipul 1 se confruntă adeseori cu diverse probleme în viaţa sexuală, potrivit unui studiu recent publicat în revista medicală Diabetes Care.

231 afișări
Imaginea articolului Diabetul afectează adeseori viaţa sexuală a femeilor

Diabetul afectează adeseori viaţa sexuală a femeilor (Imagine: Mediafax Foto)

Acest studiu a relevat faptul că şi depresia reprezintă un factor major asociat cu disfuncţiile sexuale cu care se confruntă această categorie de femei.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 652 de femei care sufereau de diabet de tipul 1. După 10 ani, participantele la studiu au completat un chestionar despre disfuncţiile sexuale şi au fost supuse unei examinări fizice, unei evaluări a stării de dispoziţie şi unui set de analize de laborator.

Dintre participantele la studiu, 35% sufereau de disfuncţii sexuale, a explicat Paul Enzlin de la Universitatea din Leuven (Belgia), autorul studiului. Printre problemele raportate de femei s-au numărat scăderea libidoului (57%), absenţa orgasmului (51%), un nivel scăzut al excitaţiei (38%) şi dureri inghinale (21%).

În analiza iniţială, disfuncţiile sexuale au fost asociate cu vârsta înaintată, starea civilă, menopauza, probleme legate de circulaţia sangvină periferică şi depresia. După ce medicii au luat în calcul o serie de alţi factori care ar fi putut să cauzeze aceste asociaţii, doar depresia şi starea civilă au prezentat o asociere evidentă cu disfuncţiile sexuale.

Medicii belgieni au ajuns la concluzia că femeile care suferă de diabet de tipul 1 ar trebui să se testeze cu regularitate pentru a detecta la timp simptomele care cauzează depresia şi conduc la disfuncţii sexuale şi la absenţa satisfacţiei sexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici