Dovezi ale canibalismului în Europa, în perioada neoliticului

Dovezi ale canibalismului practicat în masă în zona Europei, în perioada neoliticului, au fost descoperite într-un sit arheologic din Germania, informează BBC News Online.

252 afișări
Imaginea articolului Dovezi ale canibalismului în Europa, în perioada neoliticului

Dovezi ale canibalismului în Europa, în perioada neoliticului

Rămăşiţele celor circa 500 de schelete aparţinând unor oameni care au fost "mutilaţi intenţionat", în urmă cu 7.000 de ani, au fost descoperite într-un sit arheologic din sud-vestul Germaniei.

Arheologii au găsit astfel o dovadă rară care indică practicarea canibalismului în masă în zona Europei în perioada neoliticului.

Printre rămăşiţele umane se aflau şi unele aparţinând unor copii şi chiar fetuşi.

Coordonatorul echipei de cercetare, Bruno Boulestin, de la Universitatea din Bordeaux (Franţa), a anunţat descoperirea, confirmată de faptul că oasele scheletelor erau tăiate şi apoi rupte în mod deliberat - un indiciu al canibalismului.

Mulţi oameni de ştiinţă au respins până recent teoria canibalismului, sugerând că îndepărtarea cărnii de pe oase ar fi putut fi un procedeu al ritualului de înhumare.

Noile dovezi, susţin cercetătorii, infirmă acest argument, unele dintre rămăşiţe purtând semne de mestecare.

În perioada timpurie a neoliticului, activităţile agricole au început să se răspândească în zona Europei Centrale, de aceea echipa de cercetători a avansat ideea că practicarea canibalismului ar fi fost doar o excepţie, în perioadele de foamete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici