Epidemiologul şef al Chinei a anunţat când va fi gata de utilizare vaccinul pentru coronavirus

  • Dr. Gao Fu este şeful Institutului Chinez de Boli Infecţioase
  • Acesta a declarat că un vaccin împotriva coronavirusului ar putae fi disponibil în septembrie
  • În China au deja loc teste pe oameni
8226 afișări
Imaginea articolului Epidemiologul şef al Chinei a anunţat când va fi gata de utilizare vaccinul pentru coronavirus

Epidemiologul şef al Chinei a anunţat când va fi gata vaccinul chinezesc pentru coronavirus

Doctorul Gao Fu, epidemiolog şef al Chinei, a declarat că un vaccin pentru coronavirus ar putea fi gata în luna septembrie. El este directorul general al Institutului Chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor Infecţioase.
 
"Dezvoltarea unui astfel de vaccin necesită timă, pentru că trebuie să ne asigurăm că este sigur şi eficient", a spus Gao Fu pentru CGTN.
 
"Poate undeva în luna septembrie vom avea vaccinul şi îl vom putea folosi de urgenţă. Asta înseamnă totuşi o folosire limitată, în zonele unde ar putea apărea focare noi", a mai declarat el.
 
Gao Fu spune că deşi vaccinul ar putea fi disponibil în septembrie, va fi nevoie şi de o monitorizare atentă a efectelor acestuia asupra populaţiei.
 
"În opinia mea, am putea spune că un vaccin este sigur pentru utilizare pentru întreaga populaţie la începutul anului viitor", a mai spus doctorul.
 
2.7 milioane de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 la nivel global.
 
Teste ale unor vaccinuri pe oameni au loc şi în SUA, dar şi în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici