Epidemiologul şef al Suediei a anunţat când va fi atinsă "imunizarea de turmă". Suedia are 1.511 morţi până acum

  • Părţi ale Suediei ar putea atinge "imunitatea de turmă" până luna viitoare, spune dr. Anders Tegnell
  • Acesta spune că observaţiile epidemiologilor suedezi arată că efectele se văd deja la nivelul populaţiei
  • Suedia a raportat până acum 13.822 îmbolnăviri şi 1.511 decese
6804 afișări
Imaginea articolului Epidemiologul şef al Suediei a anunţat când va fi atinsă "imunizarea de turmă". Suedia are 1.511 morţi până acum

Epidemiologul şef al Suediei a anunţat când va fi atinsă "imunizarea de turmă". Suedia are 1.511 morţi până acum

Părţi ale Suediei ar putea beneficia de pe urma aşa numitei "imunităţi de turmă" până în luna mai, spune epidemiologul şef al acestei ţări, doctorul Anders Tegnell.
 
Criticate pentru că nu au luat măsuri de carantină precum celelalte ţări, autorităţile suedeze au fost puse cu spatele la zid de numărul mare de îmbolnăviri. Totuşi, strategia lor se poate să fi fost destul de eficienţă. Preţul este însă unul greu: 1.511 morţi.
 
Arhitectul planului suedez, doctorul Anders Tegnell, spune acum că imunitatea de turmă ar putea fi atinsă în timp util.
 
"Potrivit modelelor noastre, începem să vedem imuni printre cetăţenii din Stockholm, deci vedem efecte în privinţa răspândirii virusului. Aceste modele ne indică luna mai ca fiind cea în care vom atinge imunitatea de turmă. Vorbim despre modele matematice, vom vedea la timpul potrivit dacă sunt adevărate", a spus Tegnell pentru o televiziune norvegiană.
 
Tegnell a spus că pierderile de vieţi omeneşti nu se datorează planului de imunizare în masă, ci lipsei de atenţie faţă de cei bătrâni, care trebuiau protejaţi mult mai bine.
 
Profesorul Tegnell a avut parte de critici inclusiv în lumea medicală suedeză. Nu mai departe de săptămâna trecută, doctorul Bo Lundback, profesor de epidemiologie la Universitatea din Goteborg, a critica strategia guvernamentală adoptată.
 
"Autorităţile şi guvernul au crezut în mod stupid că această pandemie nu va atinge Suedia. Am fost prinşi slab pregătiţi ori complet nepregătiţi", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici