Epiderma umană va deveni, în curând, interfaţa de interacţiune cu gadgeturile

Epiderma umană va deveni, în curând, interfaţa de interacţiune cu gadgeturile, cercetătorii americani dezvoltând un sistem-prototip intitulat Skinput, care ar putea înlocui dispozitivele digitale, informează BBC News.

115 afișări
Imaginea articolului Epiderma umană va deveni, în curând, interfaţa de interacţiune cu gadgeturile

Epiderma umană va deveni, în curând, interfaţa de interacţiune cu gadgeturile (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

Sistemul permite controlarea telefoanelor sau a dispozitivelor audio prin folosirea epidermei ca un meniu display.

"Corpul uman este cel mai evoluat dispozitiv", susţine Chris Harrison, creatorul sistemului.

Prototipul, intitulat Skinput, poate fi utilizat după 20 de minute de training.

Soluţia ar putea uniformiza modul de interacţiune cu gadgeturile, indiferent de diversitatea acestora, facilitând astfel accesul utilizatorilor.

"Lucrul cel mai minunat legat de corpul uman este că suntem familiarizaţi cu el. Propriopercepţia permite identificarea corporală chiar şi dacă o persoană se roteşte minute în şir", a spus Harrison.

Prin proiecţia unor senzori prin acest sistem corpul uman poate ajunge uşor să funcţioneze ca un telefon mobil, Skinput permiţând afişarea cifrelor direct pe epidermă. Testele arată că utilizatorii învaţă foarte repede sistemul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici