Eroarea care permite blocarea unui iPhone cu un singur mesaj. Cum poate fi remediată

O eroare descoperită în sistemul de operare iOS permite blocarea unui iPhone prin simpla trimitere a unui anumit şir de caractere, sub forma unui mesaj de tip text.

4950 afișări
Imaginea articolului Eroarea care permite blocarea unui iPhone cu un singur mesaj. Cum poate fi remediată

Eroarea care permite blocarea unui iPhone cu un singur mesaj. Cum poate fi remediată (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit Business Insider, eroarea afectează doar o parte dintre dispozitivele Apple şi funcţionează numai atunci când mesajul este trimis între două telefoane iPhone.

Mesajul care cauzează probleme este format din următoarele caractere:

effective. Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗

Conform celor afectaţi, în momentul în care mesajul este primit, aplicaţia de mesagerie a telefonului se blochează în mod repetat, iar în unele cazuri, poate forţa iPhone-ul să repornească.

O posibilă cauză a acestei erori ar consta, conform unora dintre utilizatori, în faptul că dispozitivul nu reuşeşte să redea corect textul, ceea ce duce la ocuparea unui spaţiu de memorie mai mare decât în mod obişnuit şi, implicit, la blocarea aplicaţiei.

Potrivit Forbes, o variantă pentru rezolvarea acestei erori constă în primirea unui mesaj nou de pe telefonul care a cauzat, iniţial, problema. O altă soluţie ar fi trimiterea unui alt mesaj pe telefonul afectat, chiar de către utilizator, cu ajutorul Siri sau Mac.

Nu este pentru prima oară când astfel de probleme sunt semnalate de utilizatorii acestui sistem. În 2013, o eroare similară cauzată de anumite caractere arabe provoca unele probleme, atât la iOS 6, cât şi la OS X 10.8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici