Excesul de cafea duce la dereglări psihice

Cafeaua, datorită conţinutului ridicat de cofeină, stimulează sistemul nervos central, metabolismul, reduce oboseala fizică, amplifică agitaţia, puterea de coordonare şi concentrare, arată cotidianul "Gândul".

361 afișări
Imaginea articolului Excesul de cafea duce la dereglări psihice

Excesul de cafea duce la dereglări psihice (Imagine: Gândul)

Contrar multor opinii, consumul de cafea nu elimină nevoia de somn, ci are doar rol energizant, susţin specialiştii în nutriţie ai site-ului steadyhealth.com. Potrivit acestora, acest aliment este considerat un drog, deoarece creează dependenţă. Mai mult, efectele sale asupra organismului sunt energizante, pentru o perioadă scurtă însă, iar pentru a redobândi acea stare suntem tentaţi să mai bem încă o ceaşcă, iar astfel apar excesele.

Citeşte mai multe despre efectele consumului excesiv de cafea pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici