Experiment românesc pe Staţia Spaţială Internaţională. Ce conţine coletul expediat cu naveta Discovery

România aşteaptă numărătoarea inversă. Unul dintre cercetătorii care au lucrat alături de Dumitru Prunariu se pregăteşte să trimită un colet în Cosmos.

Urmărește
59 afișări
Imaginea articolului Experiment românesc pe Staţia Spaţială Internaţională. Ce conţine coletul expediat cu naveta Discovery

Experiment românesc pe Staţia Spaţială Internaţională. Ce conţine coletul expediat cu naveta Discovery (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este ora 4:00 dimineaţa. La Centrul Spaţial Kennedy al NASA de la Cape Canaveral (Florida, SUA), omul de ştiinţă Dumitru Haşegan nu are stare. Se uită mereu la ceas şi din când în când priveşte cerul. Pentru el, dar şi pentru cercetarea românească, poate fi o zi mare. Naveta Discovery va decola pentru ultima oară şi va duce cu ea, spre Staţia Spaţială Internaţională, un experiment ştiinţific românesc. Primul experiment spaţial al nostru după 15 ani.

"România a trecut printr-o groapă în privinţa cercetării spaţiale. Ceea ce se întâmplă acum este o relansare a acestui domeniu. Aşteptăm, de aici din ţară, numărătoarea inversă. Sperăm să se lanseze naveta. Deocamdată semnalele sunt pozitive. Aşteptăm", spune Marius-Ioan Piso, preşedintele Agenţiei Spaţiale Române. S-a întâlnit adesea cu cercetătorii din echipa dr. Dumitru Haşegan, pe care îi caracterizează prin două cuvinte: "profesionişti adevăraţi".

Citeşte mai multe despre experimentul românesc pe Staţia Spaţială Internaţională pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici