Femeile nefumătoare sunt mai predispuse la obezitate

Femeile care nu fumează prezintă un risc crescut de a deveni obeze şi de a muri din cauza unei afecţiuni asociate obezităţii, este concluzia unui studiu realizat pe un eşantion de 8.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 45 şi 64 de ani.

679 afișări
Imaginea articolului Femeile nefumătoare sunt mai predispuse la obezitate

Femeile nefumătoare sunt mai predispuse la obezitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oamenii de ştiinţă, coordonaţi de dr. Dr Laurence Grue, de la NHS Health Scotland, au constatat că 60% dintre nefumătoare erau obeze, spre deosebire de 40% dintre femeile care erau dependente de nicotină şi aveau un indice al masei corporale trecut de 30 (nr. valoare ce este specifică obezităţii).

Cercetătorii au precizat că rata de obezitate în rândul nefumătoarelor era mai crescută în rândul femeilor care aveau venituri mici. Potrivit datelor, dintre acestea, 70% erau obeze sau supraponderale.

Experţii au menţionat că riscul de obezitate este mult mai crescut în rândul persoanelor care s-au lăsat de fumat, comparativ cu cele care nu au fumat niciodată, informează BBC.

Citeşte mai multe despre femeile cu un risc ridicat de obezitate pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici