Femeile sunt critice cu alte femei pentru a atrage parteneri

Atitudinea critică a femeilor faţă de alte reprezentante ale sexului frumos, chiar şi faţă de celebrităţi consacrate, ar putea fi explicată ca o tactică de autopromovare, potrivit unui studiu publicat în Royal Society Journal.

35 afișări
Imaginea articolului Femeile sunt critice cu alte femei pentru a atrage parteneri

Femeile sunt critice cu alte femei pentru a atrage parteneri (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetătorii au descoprit că atunci când evaluează frumuseţea altor femei, reprezentantele sexului frumos sunt influenţate de perioada lunară şi de vârsta pe care o au.

Se pare că în momentele de maximă fertilitate, femeile sunt mai critice faţă de alte femei, percepute inconştient ca rivale, ele fiind predispuse să-şi aprecieze propriile calităţi fizice. Oamenii de ştiinţă consideră această atitudine poate fi justificată prin dorinţa de a câştiga teren în ochii bărbaţilor percepuţi ca atrăgători.

Există şi momente biologice, cum ar fi menopauza, când femeile sunt predispuse să renunţe la subiectivism şi să facă evaluări obiective ale atuurilor altor femei.

O echipă de cercetare de la Universitatea Aberdeen a cerut unui grup de 97 de femei de vârste diferite să evalueze atractivitatea a două seturi de fotografii reprezentând aceeaşi femeie, dar cu trăsăturile mai accentuat feminine într-un set şi mai estompate în altul. Femeile aflate în perioada post-menopauză au fost mai dispuse să recunoască că fotografiile cu trăsăturile puternic feminizate sunt mai atrăgătoare, comparativ cu celelalte.

"Femeile trecute de menopauză au preferat trăsăturile feminine accentuate, recunoscându-le farmecul, comparativ cu femeile mai tinere care neagă inconştient acest lucru", se spune în raportul studiului. "Femeile mai tinere se percep ca fiind în directă competiţie cu aceste femei tinere, cu trăsături feminine, ce sunt considerate atrăgătoare. Contestarea frumuseţii altor femei este o metodă prin care femeile tinere îşi sporesc atractivitatea în faţa bărbaţilor", mai menţionează studiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici