Filmele SF devin realitate: Lentilele de contact bionice, inventate de savanţi - VIDEO

O nouă generaţie de lentile de contact, numite "bionice", întrucât sunt capabile să proiecteze imagini şi text la mică distanţă în faţa ochilor, a fost inventată de cercetătorii americani de la Washington University.

1201 afișări
Imaginea articolului Filmele SF devin realitate: Lentilele de contact bionice, inventate de savanţi - VIDEO

Filmele SF devin realitate: Lentilele de contact bionice, inventate de savanţi (Imagine: Shutterstock)

Noile lentile permit utilizatorului să citească fraze în format text, e-mail-uri şi să îşi mărească câmpul vizual cu imagini generate pe computer, la fel ca în filmele din seria "Terminator", informează bbc.co.uk.

Savanţii de la Washington University care au realizat acest tip de lentile afirmă că testele preliminare, realizate pe animale, s-au dovedit a fi sigure şi lipsite de efecte secundare.

Însă cercetătorii mai au de pus la punct câteva detalii, precum găsirea unei surse de energie care să fie viabilă. În prezent, prototipul de lentile bionice poate să funcţioneze doar la o distanţă de câţiva centimetri de bateria wireless cu care este echipat dispozitivul.

În plus, microcircuitul dispozitivului este suficient de puternic pentru a asigura funcţionarea unei singure diode emiţătoare de lumină, au explicat autorii invenţiei, prezentată pe larg într-un articol publicat în Journal of Micromechanics and Microengineering.

Testele iniţiale, realizate pe iepuri, s-au dovedit a fi sigure şi lipsite de efecte secundare neplăcute. Specialiştii doresc să înzestreze lentilele cu un număr mai mare de pixeli pentru ca acestea să poată să reproducă şi holograme.

Noua invenţie a fost realizată de o echipă de cercetători de la Washington University, coordonată de profesorul Babak Praviz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici