Firea: Am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera. Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale

  • Spitalul Modular Covid din Pipera are 400 de locuri, dar poate fi extins la 700 de locuri.
  • Firea a precizat că au fost detaşate cadre medicale care pot trata primii 100 de pacienţi.
  • "Am reuşit şi fără conducere militară! Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale", a scris Firea, pe Facebook.
1619 afișări
Imaginea articolului Firea: Am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera. Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale

Primarul Capitalei Gabriela Firea spune că a fost deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, care are 400 de locuri, dar poate fi extins la 700 de locuri, „să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale”.

Firea a scris, sâmbătă, pe Facebook, că trebuie să ne protejăm individual, dar autorităţile au obligaţia să se organizeze.

„Mai dau azi un exemplu de bune practici : am deschis Spitalul Modular Covid din Pipera, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Să nu aveţi nevoie de spital dar, dacă se întâmplă ceva, suntem aici! Pregătiţi să venim în ajutor! Unitatea medicală este destinată pacienţilor Covid-19 cu forme uşoare şi va funcţiona ca secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş”, spune Firea.

Potrivit edilului, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spaţiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor şi a personalului, achiziţia medicamentelor şi a materialelor sanitare.

„Spitalul are aviz de funcţionare eliberat de DSP, acordat la două luni de la solicitare în scris. Nu mai comentăm, este o bătaie de joc,
ne-am obişnuit cu întârzierile acestei instituţii”, reclamă primarul general.

Firea precizează că au fost detaşate, începând de vineri, cadrele medicale care şi-au dat acordul de a lucra în spitalul modular.

Este vorba de 61 de medici, asistenţi medicali şi infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei şi 25 din Reţeaua de Medicină Şcolară a ASSMB.

„Sunt cadrele medicale pentru primii 100 de pacienţi”, potrivit primarului.

Potrivit Gabrielei Firea, accesul pacienţilor la Secţia Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor iniţială, clinică şi radiologică, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienţi infectaţi dintre toate spitalele COVID. Pacienţii care vor ajunge la Secţia Modulară vor beneficia de saloane cu cel mult două paturi, aer condiţionat, lavoar, grup sanitar cu duş, vas de toaletă şi boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă.

De asemenea, saloanele dispun de televizoare şi au asigurat accesul la internet.

Valoarea aproximativă a tuturor achiziţiilor medicale pentru Secţia Externă, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici