Firea: Vom lua măsuri urgente pentru ca Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să fie mutat într-un nou sediu, echipat şi dotat la standarde europene - Mediafax

Firea: Vom lua măsuri urgente pentru ca Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să fie mutat într-un nou sediu, echipat şi dotat la standarde europene

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că vor fi luate măsuri urgente pentru ca Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să se mute într-un nou sediu, care să fie echipat şi dotat la standarde europene.

474 afişări

Imaginea articolului Firea: Vom lua măsuri urgente pentru ca Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să fie mutat într-un nou sediu, echipat şi dotat la standarde europene

Firea: Vom lua măsuri urgente pentru ca Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să fie mutat într-un nou sediu, echipat şi dotat la standarde europene

Gabriela Firea a făcut, marţi, o vizită inopinată la Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială "Dan Theodorescu", situat pe Calea Plevnei din Capitală, după ce a primit informaţii potrivit cărora ar exista un conflict între managerul spitalului şi cadrele didactice şi medicale.

"Vorbim despre un spital care funcţionează de 70 de ani, unde sunt şcoliţi anual peste 2.000 de studenţi şi 1.000 de rezidenţi din ţară şi din străinătate. Avem datoria atât profesională, cât şi morală să ne implicăm astfel încât în acest spital actul medical să fie asigurat la cele mai înalte standarde, cu atât mai mult cu cât aici sunt trataţi zilnic sute de pacienţi dintre care foarte mulţi copii, care nu îşi permit să acceseze servicii stomatologice private. Am dispus constituirea unui grup de lucru care are misiunea de a identifica cât mai rapid un spaţiu nou, modern, unde să fie mutat atât spitalul, cât şi ambulatoriul şi spaţiile destinate Facultăţii de Medicină Dentară. Anul acesta, am alocat Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială «Dan Theodorescu» un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, suma care poate creşte la rectificarea bugetară, dacă este necesar", a declarat primarul general al Capitalei.

 

Astfel, o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, ASSMB şi UMF va demara începând de miercuri acţiuni de identificare a unor imobile unde spitalul să fie relocat, fie că este vorba de clădiri aflate în proprietatea PMB, fie de clădiri private care pot fi cumpărate sau închiriate.

Primarul Capitalei a cerut, de asemenea, conducerii spitalului să acorde o atenţie sporită normelor de igienizare de dezinfecţie pentru a preveni apariţia infecţiilor nosocomiale.

În urma întâlnirii, managerul actual al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, dr. Tania Rădulescu, a decis să-şi dea demisia de onoare, aceasta urmând să aibă alte responsabilităţi în cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale.

Cu o capacitate de 61 de paturi, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială "prof.dr. Dan Theodorescu", care îşi desfăşoară activitatea în patru locaţii din Bucureşti, are o secţie clinică de chirurgie orală şi maxilo-facială, compatimente ATI, primiri urgenţe-chirurgie maxilo-facială, servicii de spitalizare de zi chirurgie orală şi maxilo-facială, cabinete de primire urgenţe stomatologice (adulţi şi copii), anatomie patologică, laboratoare de analize medicale, radiologie dentară, tehnică dentară precum şi un ambulatoriu de specialitate al spitalului, unde se desfăşoară şi activităţi de învăţământ în domenii precum chirurgie orală şi maxilo-facială, implantologie orală, protetică dentară, pedodontie, ododontie, paradontologie, ortodonţie şi medicină dentară preventivă.

În Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială Prof. Dr. Dan Theodorescu se desfăşoară activităţi de învăţământ şi cercetare ştiinţifico-medicală, cât şi de educaţie medicală continuă.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
FIREA ,
SPITAL ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.