Fosile de la un animal preistoric, vechi de şase milioane de ani, descoperite în Vaslui

Fosile vechi de aproximativ şase milioane de ani, care au aparţinut unui animal preistoric, au fost descoperite într-un sit paleontologic din judeţul Vaslui de către o echipă de cercetători de la Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad, în urma unor săpături în zona Pogana.

5001 afișări
Imaginea articolului Fosile de la un animal preistoric, vechi de şase milioane de ani, descoperite în Vaslui

Fosile de la un animal preistoric, vechi de şase milioane de ani, descoperite în Vaslui (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Săpăturile făcute de specialiştii Muzeului "Vasile Pârvan" la situl paleontologic de pe raza comunei vasluiene Pogana au scos la lumină fosile vechi de aproximativ şase milioane de ani, care au aparţinut unui strămoş de-al rinocerului. Este vorba despre un os de la centura pelviană a animalului preistoric, acelaşi de la care, susţin reprezentanţii echipei de cercetare, s-au mai găsit doi molari în urmă cu trei ani.

"Asistăm la o nouă descoperire paleontologică foarte importantă pentru noi, care ne confirmă încă o dată că avem potenţial în depozitele sedimentare ale Podişului Bârladului. Desigur, vor urma studiile de rigoare, cu cercetări de detaliu ale osemintelor, pentru determinarea exactă a genului şi speciei animalului căruia au aparţinut", a declarat muzeograful Laurenţiu Ursachi, din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad.

Odată cu reluarea în această primăvară a campaniei de cercetări paleontologice în mai multe situri din judeţul Vaslui, specialiştii muzeului bârlădean au mai descoperit, la Simila, o vertebră cervicală ce a aparţinut unui strămoş de-al bizonului, care se estimează că are o vechime de 2,5 milioane ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici