Fosilele unei balene vechi de 49 de milioane de ani, descoperite în Antarctica

Fosilele unei balene primitive vechi de 49 de milioane de ani, din familia Archaeoceti, strămoşii cetaceelor moderne, au fost descoperite în Antarctica, au anunţat cercetătorii argentinieni, în timpul unei conferinţe de presă.

571 afișări
Imaginea articolului Fosilele unei balene vechi de 49 de milioane de ani, descoperite în Antarctica

Fosilele unei balene vechi de 49 de milioane de ani, descoperite în Antarctica (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Acesta este primul cetaceu adaptat la mediul marin pe care l-am descoperit în Antarctica", a spus cercetătorul Marcelo Reguero.

Potrivit acestuia, fosilele aparţin "familiei basilozaurilor (din familia Archaeoceti). Este o descoperire de o mare importanţă în evoluţia acestui grup de balene".

Reguero este şeful Proiectului de paleontologie a vertebratelor de la Institutul Antarctica, lucrează la Muzeul din La Plata (sudul Argentinei) şi la Consiliul naţional de cercetări ştiinţifice şi tehnice (CONICET).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici