Frigul trădează boli grave

Vine iarna şi o dată cu ea răceala! Perfect adevărat. Din păcate, nu doar răcelile şi gripele se instalează cu preponderenţă iarna. Orice afectiune generală care slăbeşte starea de imunitate a organismului determină fragilitate la orice fel de agresiune, cu preponderenţă la frig. Aşa că, dacă iarna vă plângeţi de diverse dureri, poate fi un perfect semnal de alarmă să mergeţi la medic pentru examinări amănunţite.

120 afișări
Imaginea articolului Frigul trădează boli grave

Frigul trădează boli grave (Imagine: www.csid.ro)

Bolnavii cu diabet zaharat, cei cu insuficienţă hepatică sau renală, cei cu boli sistemice (cum e cazul leucemiei) sau cei anemici pot fi extrem de deranjaţi de frig. Aceste persoane nu mai au un sistem imunitar competent, ceea ce îi face sensibili la multiple agresiuni, printre care frigul se află pe primele locuri. Dacă nu suferiţi de o afecţiune gravă, iată posibilele boli care lovesc în anotimpul extrem de rece.

Pe primul plan, bolile pulmonare

Afecţiunile pulmonare au o legatură directă cu frigul şi se acutizează iarna. Iată mecanismul. Frigul determină îngustarea căilor respiratorii, adica bronhoconstricţia. O dată îngustate, prin căile respiratorii circulă o cantitate mai mică de aer, ceea ce poate cauza dificultăţi în timpul respiraţiei şi senzaţia de disconfort.

Citeşte mai multe despre bolile care apar cu preponderenţă în sezonul rece pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici