Gigant farma a început producţia de masă a unui vaccin anti-COVID şi aşteaptă rezultatele testelor: "Avem o criză şi este nevoie de o soluţie urgentă"

  • Gigantul farmaceutic Pfizer a demarat producţia unui vaccin anti-coronavirus, dar aşteaptă rezultatele testelor clinice pentru a vedea dacă acesta va putea fi distribuit
  • Pfizer are în plan să producă "sute de milioane de doze" până la finalul anului
  • "Avem o criză şi este nevoie de o soluţie urgentă", a spus Albert Bourla, CEO-ul Pfizer
3104 afișări
Imaginea articolului Gigant farma a început producţia de masă a unui vaccin anti-COVID şi aşteaptă rezultatele testelor: "Avem o criză şi este nevoie de o soluţie urgentă"

Gigant farma a început producţia de masă a unui vaccin anti-COVID şi aşteaptă rezultatele testelor: "Avem o criză şi este nevoie de o soluţie urgentă"

Gigantul farmaceutic american Pfizer, care îşi desfăşoară activitatea în mai multe ţări şi are circa 88 de mii de angajaţi, anunţă producerea unui vaccin împotriva coronavirusului. Acesta urmează să fie supus cercetărilor clinice, iar dacă eficienţa şi siguranţa lui vor fi dovedite, Pfizer transmite că va fi gata să-l distribuie. Potrivit Daily Mail, Albert Bourla, CEO-ul companiei, a afirmat că utilizarea vaccinului, ca situaţie de urgenţă, ar putea începe în toamnă. Luna septembrie este cea mai probabilă.
Pfizer are deja pus la punct un plan pentru a produce "sute de milioane de doze până la finalul anului", mai scrie Daily Mail.
Totul ţine de rezultatele testelor clinice şi de concluziile epidemiologilor. O problemă în dezvoltarea rapidă a unui vaccin ţine de capacitatea de a suferi mutaţii. Cu cât un virus poate suferi mai multe mutaţii, cu atât este mai greu ca un vaccin să fie eficient.
"Avem o criză şi este nevoie urgentă de soluţii", a spus Albert Bourla pentru Wall Street Journal.
Câteva zeci de vaccinuri diferite sunt în teste în toată lumea, unul dintre ele şi la Universitatea Oxford. Acesta a prezentat eficienţă la maimuţe. Toate cele 6 primate injectate cu respectivul vaccin nu au mai prezentat nicio urmă a virusului după 4 săptămâni de la efectuarea studiului.
650 milioane $ a investit Pfizer în dezvoltarea unui vaccin, scrie New York Post.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici