Hidrogelul care blochează spermatozoizii ar putea fi un "schimbător de joc" pentru contracepţie - test

  • Oamenii de ştiinţă consideră că injecţia cu hidrogel blochează alimentarea testiculelor cu spermatozoizi timp de aproximativ doi ani şi ar putea fi o alternativă la vasectomie.
  • Hidrogelul care blochează spermatozoizii ar putea fi un "schimbător de joc" pentru contracepţie, dacă un test în premieră mondială efectuat la un spital din Melbourne va avea succes, spun cercetătorii.
1109 afișări
Imaginea articolului Hidrogelul care blochează spermatozoizii ar putea fi un "schimbător de joc" pentru contracepţie - test

Hidrogelul care blochează spermatozoizii ar putea fi un "schimbător de joc" pentru contracepţie - test

Cei 25 de bărbaţi care participă la studiu vor fi injectaţi cu un hidrogel în canalele deferente, tuburile care transportă sperma, pentru a opri deplasarea spermatozoizilor din testicule.
 
Se crede că efectul hidrogelului va dura aproximativ doi ani şi ar putea fi reinjectat, oferind o alternativă la vasectomia standard, care se doreşte a fi permanentă.
 
Cercetătorii de la Epworth Freemasons din Melbourne au efectuat până acum procedura de o zi pe patru bărbaţi, potrivit The Guardian.
 
Participanţii vor fi monitorizaţi timp de trei ani, furnizând mostre şi fiind supuşi unor controale regulate de sănătate.
 
Cercetătorul principal şi urologul Epworth Freemasons, Nathan Lawrentschuk, a declarat că studiul va examina dacă hidrogelul oferă o alternativă nepermanentă pentru contracepţia masculină.
 
Dacă va avea succes, ar putea fi un schimbător de joc, asigurând că contracepţia este o responsabilitate comună între cupluri", a declarat profesorul Lawrentschuk.
 
În prezent, vasectomiile şi prezervativele sunt singurele forme de contracepţie masculină disponibile pe scară largă în Australia.
 
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Monash lucrează la dezvoltarea unei pilule contraceptive masculine fără hormoni.
 
Pe lângă pilulă şi alte măsuri temporare, femeile pot avea acces la mai multe forme de contracepţie cu durată lungă de acţiune.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici