- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (30.03.2011, 19:38)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Imagine istorică: Planeta Mercur aşa cum nu a mai fost văzută până acum
Această imagine este prima obţinută vreodată de pe orbita planetei Mercur, cea mai apropiată de Soare. Sonda Messenger a reuşit să obţină până acum 363 de imagini ale suprafeţei planetei. Echipa misiunii Messenger cercetează în prezent datele proaspăt primite care continuă să sosească, informează NASA.
491 afişări

Imagine istorică: Planeta Mercur aşa cum nu a mai fost văzută până acum (Imagine: NASA)
Craterul din partea superioară a imaginii se numeşte Debussy, iar partea de jos a imaginii este aproape de polul sud al planetei şi include o regiune care nu a mai fost văzută anterior. În următoarele trei zile sonda Messenger va lua 1185 de imagini de pe suprafaţa planetei, având în plan, pe tot parcursul misiunii, nu mai puţin de 75.000 de imagini ale planetei Mercur.
Sonda Messenger a devenit pe 17 martie primul vehicul spaţial pe care omul a reuşit să îl plaseze pe orbita lui Mercur.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și o catastrofă pentru omenire”
-
Record de persoane vaccinate în România. Peste 76.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
-
Avertisment ONU: Criza din Myanmar se îndreptă spre un conflict masiv, precum cel care devastează Siria
-
Johnson & Johnson va suspenda temporar livrarea de vaccin COVID-19 câtre Uniunea Europenă. România urma să primească 60.000 de doze mâine
Vehiculul spaţial şi-a început călătoria prin spaţiu în urmă cu peste şase ani, trecând de mai multe ori foarte aproape de Venus şi de Mercur, fără a se plasa însă pe orbitele acestora.
Messenger va realiza o rotaţie completă în jurul planetei Mercur la fiecare 12 ore, la o altitudine de 200 de kilometri. Sonda se va afla astfel la o distanţă de 46 de milioane de kilometri de Soare şi la peste 155 de milioane de kilometri de Terra.
Sonda are la bord numeroase instrumente ştiinţifice, inclusiv un sistem de imagistică, un spectrometru de analiză a atmosferei şi a solului şi un spectrometru de observare a plasmei şi a particulelor energetice.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe